WENTYLATORY GASTRONOMICZNE

Nowoczesny wentylator gastronomiczny to podstawa w każdym obiekcie, w którym funkcjonuje kuchnia przemysłowa. Poznaj wyciągi i klimatyzatory, jakie oferuje Hitexa, aby zapewnić idealne chłodzenie i wymianę powietrza w miejscach, w których nie tylko przygotowuje się potrawy, ale również w tych przeznaczonych dla gości. Wentylator w obiektach gastronomicznych to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia, który pozwala generować optymalne warunki i higienę pracy oraz wpływa na wygodę korzystania z restauracyjnych przestrzeni.

Dlaczego potrzebna jest wentylacja? Gastronomia bez tajemnic

W obiektach gastronomicznych panują trudne warunki. Pod uwagę warto brać nie tylko kuchnię, w której przyrządza się dania, ale również strefę dla gości. Klimatyzacja przemysłowa to podstawa, aby zapewnić we wszystkich pomieszczeniach najlepszy komfort funkcjonowania. Wentylator gastronomiczny przyda się do kuchni przemysłowych, aby niwelować zbyt wysokie temperatury, ale również wilgoć czy intensywne zapachy. W sali dla gości będzie zaś wpływał na jakość powietrza. Chodzi o to, aby w lokalu gastronomicznym nie panowała duchota, możliwość zastosowania wentylatorów pozwala też na efektywny odciąg oparów i skuteczną wymianę powietrza. Wentylatory gastronomiczne najlepszej jakości docenią nie tylko pracownicy, ale również wszyscy przybywający w celu raczenia się doskonałymi specjałami.

Wentylator gastronomiczny nie tylko do kuchni

Dobre wyciągi gastronomiczne służą nie tylko w kuchniach, czyli w pomieszczeniach o podwyższonej temperaturze. Doskonale nadają się również do zastosowania w restauracji, szczególnie w części dla gości. Wentylator gastronomiczny niweluje wtedy efekt dusznych pomieszczeń, a goście nie muszą raczyć się intensywnym zapachem różnych potraw. Co ciekawe, niektóre wyciągi gastronomiczne doskonale sprawdzają się również na otwartej przestrzeni, na przykład w ogródkach restauracyjnych.

Wentylator do okapu gastronomicznego

Zastosowanie wentylatora gastronomicznego do kuchni przemysłowych stanowi wręcz obowiązkowy element wyposażenia w obiektach gastronomicznych. Wentylatory pozwalają nie tylko osiągnąć najlepsze warunki pracy, ale wpływają również na bezpieczeństwo. Dlaczego należy wyposażyć kuchnię w wentylator do okapu gastronomicznego? Oto najważniejsze zalety tego rodzaju wyposażenia:

  • efektywne chłodzenie kuchni przemysłowych,
  • dostarczanie świeżego powietrza z zewnątrz,
  • eliminacja intensywnych zapachów, jakie są generowane w kuchni gastronomicznej.

Zamów klimatyzator już dziś!

Na co zwracać uwagę, wybierając wentylatory gastronomiczne?

Wentylator gastronomiczny odpowiada za właściwą cyrkulację powietrza. Wybór właściwego urządzenia tego rodzaju ma ogromne znaczenie dla funkcjonowania nie tylko kuchni przemysłowych, ale całego lokalu. Czyste i świeże powietrze pozwala zapewniać należytą higienę pracy. Daje też komfort pracownikom i wpływa na wizerunek obiektu gastronomicznego. Nikt nie lubi przecież przebywać w dusznym, gorącym pomieszczeniu, przepełnionym intensywnymi zapachami smażonych potraw. Co istotne, odpowiednio wybrany wentylator gastronomiczny pozwoli pozbyć się z powietrza cząsteczek pary wodnej, tłuszczu i licznych zanieczyszczeń. W obiektach gastronomicznych sprawdzają się wentylatory przemysłowe, które:

  • działają niezawodnie przez wiele lat,
  • pracują cicho, nie zakłócając komfortu pracowników ani tym bardziej gości przy restauracyjnych stolikach,
  • nie wymagają częstej konserwacji, ich eksploatacja nie generuje wysokich kosztów,
  • są ekologiczne.

Wśród różnorodnych sprzętów wyróżnia się wentylator promieniowy. Udaje się dobrać go wedle indywidualnych wymagań. Hitexa oferuje pomoc doświadczonych specjalistów, którzy służą doradztwem w zakresie wyboru wentylatora gastronomicznego wedle przeznaczenia i potrzeb. Warto wiedzieć, że znaczenie będzie mieć rozmiar wentylatora, moc, jaką osiąga silnik czy materiał, z jakiego wykonany jest wyciąg. Zaleca się, aby podnoszenie jakości powietrza w lokalach gastronomicznych odbywało się z zastosowaniem wentylatorów wykonanych ze stali nierdzewnej.

Wyciąg gastronomiczny w ofercie Hitexa

Hitexa oferuje wyciągi gastronomiczne oraz klimatyzatory, które wyróżnia nie tylko doskonałe wykonanie. Obudowa wykonana została z blachy ocynkowanej, dzięki czemu jest w pełni odporna na różnego rodzaju niekorzystne czynniki. Wentylatory gastronomiczne są trwałe, nie ulegają korozji pod wpływem działania wysokich temperatur, wody czy wilgoci. Jakie urządzenia do skutecznej wymiany powietrza można zaleźć w naszej ofercie? To między innymi:

  • klimatyzatory ewaporacyjne,
  • wentylatory gastronomiczne wyciągowe.

Wszystkie wyciągi gastronomiczne nie wymagają częstej wymiany filtrów ani konserwacji. Ich praca jest tania, wydajna oraz ekologiczna, a chłodzenie kuchni i restauracji odbywa się na najlepszym poziomie. Zachęcamy do poznania oferty Hitexa i wyboru systemu wentylowania powietrza na miarę własnych oczekiwań.